Lenna DuFin

Lenna DuFin (1980) werd geboren in Turnhout en groeide op in Westerlo, de parel der Kempen. Als kind kreeg ze vaak te horen dat ze haar fantasie en ‘verhaaltjes’ opzij moest zetten en met haar ‘verstand in de echte wereld’ moest komen. De vele verhalen in haar hoofd mochten niet tot uiting komen en haar creativiteit vond geen plaats in haar wereld als kind en tiener. 

Tijdens haar tienerjaren ging ze aan de slag met het schrijven van gedichten. Ze schreef gedichten voor zichzelf, over haar leven en haar gevoelens. Ook schreef ze af en toe een gedicht voor haar vriendinnen, die het op kaartjes aan hun vriendjes schreven.

Tussen haar vijfentwintig en dertig, nam Lenna haar schrijftalent weer op en begon kortverhalen en een roman te schrijven. Stukken die nooit werden uitgebracht. Ze schreef om de techniek onder de knie te krijgen, om haar creativiteit een plaats te geven. 

Intussen woont Lenna met haar echtgenoot en drie kinderen in Beerzel. 10 september 2022 kwam haar debuutroman ‘Mijn ster aan de hemel’ uit. Intussen schrijft ze verder aan haar tweede roman en schrijft ze maandelijks kortverhalen die je op haar website kan vinden. 

Haar romans

Lenna’s debuutroman ‘Mijn ster aan de hemel’ is een fictief verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten. Het verhaal neemt je mee in de gevoelens van een jonge moeder die verscheurd wordt door één kind in het ziekenhuis met een aantal aangeboren hartafwijkingen en haar andere kind thuis. De machteloosheid als moeder wanneer je kind pijn leidt en je overgeleverd bent aan de goede zorgen van een universitair ziekenhuis en haar personeel. Je wordt meegenomen naar de jeugdjaren van het hoofdpersonage en haar eerste liefde en hoe dat alles een invloed heeft op haar leven en haar gevoelens vandaag. 

Lenna’s tweede roman ‘Eén plus één is drie’ is een erotische roman. Ze vertelt het verhaal van Rani en Andreas, een gelukkig getrouwd koppel met twee kinderen. Wanneer Andreas een nieuwe collega aan Rani voorstelt, krijgt ze ook gevoelens voor Stéphan. In deze roman wil Lenna het debat openbreken over trio-relaties door het onderwerp zorgvuldig aan bod te laten komen. Heel wat erotische scènes worden afgewisseld in een verhaal van vriendschap en liefde binnen een relatie en gezin. 

In de toekomst zal Lenna zowel erotische romans schrijven als liefdesromans. Er liggen nog heel wat verhalen in haar hoofd te wachten om naar buiten te komen.