Lenna DuFin

Lenna DuFin (1980) werd geboren in Turnhout en groeide op in Westerlo, de parel der Kempen. Als kind kreeg ze vaak te horen dat ze haar fantasie en ‘verhaaltjes’ opzij moest zetten en met haar ‘verstand in de echte wereld’ moest komen. De vele verhalen in haar hoofd mochten niet tot uiting komen en haar creativiteit vond geen plaats in haar wereld als kind. 

 

Tijdens haar tienerjaren ging ze aan de slag met het schrijven van gedichten. Ze schreef gedichten voor zichzelf, over haar leven en haar gevoelens. Ook schreef ze af en toe een gedicht voor haar vriendinnen, die het op kaartjes aan hun vriendjes schreven.

Tussen haar vijfentwintig en dertig, nam Lenna haar schrijftalent weer op en begon kortverhalen en een roman te schrijven. Stukken die nooit werden uitgebracht. Ze schreef om de techniek onder de knie te krijgen, om haar creativiteit een plaats te geven en vooral om haar ADD-hoofd tot rust te brengen. 

Op 10 september 2022 debuteerde Lenna DuFin met haar roman ‘Mijn ster aan de hemel’, een verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten in een fictief jasje. Van dit boek zal enkel een eerste druk uitkomen omdat voor haar het verhaal nu verteld is. 

Haar tweede boek; ‘Eén plus één is drie’ kwam uit op 16 september 2023. Met deze en iedere volgende dark romance wil Lenna een taboe aansnijden dat naar haar mening nog veel te hard leeft onder de maatschappij. Want waarom mensen veroordelen omdat zij een andere levensstijl hebben dan jijzelf? 

In december 2023 kwam haar erotische kortverhalenbundel uit in paperback en e-book. Alle verhalen situeren zich in een fictief middeleeuws kasteel dat na een grondige renovatie volledig werd omgebouwd tot een waar BDSM-paradijs. Deze verhalenbundel is de basis voor een vijftiendelige boekenreeks. Veilig bij jou is het eerste boek in deze reeks, in het najaar 2024 verschijnt het tweede boek.

Intussen werkt Lenna aan de Engelstalige vertalingen van haar Dark Romance boeken, en werkt ze samen met 2 mensen die instaan voor de Franse en Spaanse vertalingen. 

Samen met haar echtgenoot en haar drie kinderen uit een vorig huwelijk woont Lenna in het landelijke Beerzel, Putte.